POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
5v

Wenger: "Jag ångrar att jag offrade potentiella vinster"

Foto: Bildbyrån

Efter 22 år som tränare för Arsenal tog Arsène Wenger ett steg tillbaka.
Nu jobbar han för Fifa och blickar tillbaka på sitt val att stanna i klubben.
- Jag valde att stanna kvar för att fortsätta kärlekshistorien med Arsenal, säger Wenger till Bein Sport.

I slutet av september tog Arsène Wenger ett jobb som teknisk direktör för Fifa. Efter sina 22 år som tränare för Arsenal ville han kunna bidra med sina kunskaper även om det inte var som tränare.

- Jag har njutit av att hålla mig borta från sporten. Nu har jag kommit till insikten att jag vill dela med mig av min kunskap, sa han enligt ett uttalande i våras.

I en intervju med Bein Sport blickar Wenger tillbaka på sin tid hos "The Gunners", då han inte visste säkert om han ville stanna i London-klubben eller träna ett annat lag.

- Jag vägde potentialen att bygga upp klubben när vi byggde arenan mot att gå till en annan klubb där jag eventuellt kunde vunnit fler matcher och titlar. Jag tror inte jag hade haft samma ekonomiska restriktioner som jag hade i Arsenal då heller. Trots det är jag stolt över att jag stannade kvar i klubben och glad över mitt beslut. Jag valde att stanna kvar för att fortsätta kärlekshistorien med Arsenal. 

Han fortsätter: 

- Jag ångrar att jag offrade potentiella vinster som jag skulle kunnat fått i andra klubbar, med andra lag. Istället var jag lojal mot Arsenal och min starka vilja att bygga upp klubben och mitt eget inflytande där. 

Även om Wenger anser att han kunde vunnit mer i en annan klubb är hans bedrifter hos Arsenal långt ifrån få. Med sju FA-cup vinster, lika många Community Shield-vinster och tre Premier League-titlar kan hans långa tid i klubben ses som framgångsrik. 

Publicerad 2019-10-14 kl 17:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå