Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger: "Jag skulle lägga 400 miljoner på rätt spelare"

Han pekas ofta ut som en snåljåp.
Men Arsene Wenger går till motattack.
- Jag skulle lägga 400 miljoner på rätt spelare, säger Arsenaltränaren.

Inför den här säsongen har det mesta snacket handlat om vilka spelare som lämnar Londonklubben – inte vilka som värvas in. Cesc Fabregas är klar för Barcelona och mycket pekar på att Samir Nasri inom kort går till Manchester City.

I vanlig ordning får manager Wenger kritik för sin motvilja att spendera riktigt stora pengar på etablerade ersättare. Genom säsongernas lopp har Wenger snarare visat en förkärlek för att satsa på unga, talangfulla spelare.

Men fransmannen slår tillbaka.

- Jag har inga problem med att investera stora summor på bra spelare. Men det handlar inte om pengar – utan om kvalitet. Det jag inte vill göra är att satsa jättebelopp på medelmåttor. När rätt möjlighet dyker upp är vi inte rädda för att visa musklerna ekonomiskt, säger Wenger.

Att Arsenal inte vunnit några titlar sedan 2005 svider självfallet. Men enligt Wenger har fansen mycket annat att vara stolta över.

- Det sunda och förnuftiga sätt som klubben sköts på borde göra dem glada snarare än arga. Självklart vill vi vinna turneringar, vem vill inte det, men vi känner också att vi var mycket nära i våras. Jag var besviken som alla andra – men tycker att vu kämpade väl och dessutom hade en del otur.

Publicerad 2011-08-17 kl 20:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons