Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Wenger om utlåningen av Wilshere: ”Kunde inte garantera speltid”

Foto: Scanpix

Jack Wilshere lämnade Arsenal under transferfönstrets sista dag. Arsenalmanagern Arsene Wenger berättar nu om beslut att låna ut klubbprofilen.
- Jag kunde inte garantera speltid, berättar han enligt Sky Sports.

Engelsmannen tog sig hela vägen från akademin till att bli en riktig Arsenalprofil.

Skadeproblemen har dock varit massiva hos Jack Wilshere och de senaste säsongerna har det varit mer vanligt att se den engelska landslagsspelaren på läktaren än på planen - eller ens på spelarbänken.

Under Deadline Day lämnade Jack Wilshere Arsenal för att gå på ett säsongslångt lån till Premier League-klubben Bournemouth. Nu berättar Arsene Wenger om hur han resonerade.

- Jag pratade med Jack och det fanns en oro över att han inte skulle spela tillräckligt. Jag kunde inte garantera det, säger Arsene Wenger enligt Sky Sports.

- Han ville få matcher  och jag kan förstå hans vilja, det är ett logiskt beslut. Glöm inte att han missade föra året. Man har inte råd att missa två säsonger utan att spela på toppnivå.

- Personligen hoppas jag han stannar hela karriären här. Han är en världsklasspelare. Han behöver inte visa att han kan spela i Bournemouth, han behöver bara komma tillbaka på en konkurrenskraftig nivå.

Jack Wilshere har inte haft samma position i Arsenal under alla år, utan har agerat både defensivt inriktad innermittfältare, offensivare innermittfältare och även agerat i en kantroll. Wenger vet var han vill se mittfältaren.

- Han är som mest farlig när han spelar längre fram. Ibland är det synd att han spelar så djupt. Jag föredrar honom bakom anfallet. 

Publicerad 2016-09-09 kl 11:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER