Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger rasar mot Bale-budet: "Ett skämt"

Foto: Scanpix.

Arsene Wenger gillar inte den ekonomiska utvecklingen i fotbollsvärlden.

Real Madrid uppges ha lagt ett rekordbud på Tottenhams Gareth Bale. Det får Arsène Wenger att gå i taket – Financial Fair play känns långt borta, menar fransmannen.

- Budet gör ett skämt av alltihop, säger han enligt ESPN.

Arsenals manager Arsène Wenger har länge varit en stor förespråkare av Uefas nya ekonomiska regelverk, Financial Fair Play. Regelverket syftar helt enkelt till att införa mer disciplin och rationalitet i klubbarnas finanser vad gäller övergångssummor och spelarlöner.

De senaste dagarna har det rapporterats flitigt om rekordbud efter rekordbud från Real Madrid på Tottenhams Gareth Bale.

Det har fått Arsène Wenger att reagera.

- Det är ganska otroligt att det år som Financial Fair Play träder i kraft – då blir hela fotbollsvärlden galen, säger han enligt ESPN.

Han menar att bud i den storleksordningen inte direkt bidrar till återhållsamhet.

- Man undrar vilken påverkan och effekt det har på fotbollsvärlden. Det ser ut som att det har gjort allt värre än vad det var tidigare. Det (budet) gör ett skämt av alltihop.

Arsenal har under det här transferfönstret kopplats samman med flera tunga nyförvärv – men hittills har bara mäktat med att knyta till sig Yaya Sanogo.

Nu uppges man själva lägga ett rejält bud på Liverpools Luis Suarez. Londonklubben ska vara beredd att betala drygt 400 miljoner för anfallaren.

Publicerad 2013-08-02 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons