Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
40v

Wenger stängs av i tre matcher och får böta

Foto: Bildbyrån

Arsène Wenger sågade domarna efter mötet med WBA.
Nu stängs han av i tre matcher och får böta motsvarande 440 000 kronor.
Det skriver FA i ett uttalande.

Calum Chambers fick bollen på handen mot West Bromwich. Domaren Mike Dean pekade på straffpunkten, Arsenal tappade två viktiga poäng – och Arsène Wenger blev rejält förbannad. Wenger gick då in till domarnas omklädningsrum för att tala om vad han tyckte – och för det anmäldes han till engelska förbundet, FA.

- Jag är arg eftersom vi ser samma sak om och om igen. Vi kämpade väldigt hårt för några år sedan för att domarna skulle bli proffesionella och ändå ser vi ingen förbättring och man får inte säga emot domarna, de är oåtkomliga, sa Wenger efter matchen då, enligt The Independent.

Nu har förbundet beslutat sig för att stänga av Wenger under tre matcher, han får dessutom böta 40 000 pund, motsvarande drygt 440 000 kronor, det skriver FA på sin hemsida.

FA skriver också att Arsenal-tränaren erkänt att hans språk och beteende i domarnas omklädningsrum varit "förolämpande och olämpligt" och att han därmed ifrågasatt domarnas integritet.

Wenger var även kritisk mot domaren efter mötet med Chelsea i onsdags, då Eden Hazard fick straff. Fransmannen menade att det var filmning.

- Enligt min åsikt borde Hazard ha fått gult kort, sa han efter matchen.

Publicerad 2018-01-05 kl 17:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons