Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Wenger tycker att Chelsea hycklar: "Var är logiken?"

Arsenals tränare Arsène Wenger skräder inte orden när han kritiserar Chelseas senaste spelaraffärer.
- Chelsea säger sig stöda finansiellt fair play, sen köper de spelare för 75 miljoner pund trots att de ligger 70 miljoner pund back. Var är logiken?

Arsène Wenger är väldigt kritisk till att Chelsea under transferfönstrets sista dag spenderade 75 miljoner pund på stjärnvärvningarna Fernando Torres och David Luiz. Chelseas agerande strider mot UEFA:s regler om finansiellt fair play, menar Wenger.

- Chelsea säger sig stöda finansiellt fair play, sen köper de spelare för 75 miljoner pund trots att de ligger 70 miljoner pund back, sa Wenger efter Arsenals vinstmatch mot Everton i går.

- Var är logiken? Det är svårt att säga. Officiellt röstar de för de nya fair play-reglerna, så de kan nog förklara varför de gör så här bättre än jag kan, fortsatte Wenger enligt The Telegraph.

UEFA har antagit nya regler om finansiellt fair play för att komma till bukt med de skenande transfersummorna och spelarlönerna som enligt UEFA "är en fara för fotbollen". Tanken är att klubbar inte ska få spendera med pengar än de tjänar under ett år - vilket skulle försvåra för fotbollsmagnater som Roman Abramovitj, Chelseas ägare.

Arsene Wenger har tidigare kallat Abramovitjs spelarköp för "finansiell dopning" och syftar då på de stora summor Abramovitj pumpat in i Chelsea.

Nu menar Wenger att Abramovitj varit osäker på huruvida han vill fortsätta att lägga pengar på klubben.

- Nu har det definitivt ändrats. Han har bestämt sig för att pumpa in stora pengar igen, och 75 miljoner pund innebär att det kommer mer till sommaren.

UEFA släppte ett uttalande på sin hemsida i går där man skrev att finansiellt fair play inte innebär att klubbar inte får köpa spelare. Det handlar snarare om att bokföringen ska gå ihop i slutet av säsongen.

- Vi litar fullt på att klubbarna är medvetna om de finansiella fair play-reglerna, vars mål är att uppmuntra klubbarna att balansera sina inkomster och utgifter över en period som täcker fyra till sex transferfönster, skriver UEFA.

Publicerad 2011-02-02 kl 12:44

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER