Wenger: "Vi vann välförtjänt"

Arsenal besegrade West Bromwich med 1-0 efter att Danny Welbeck gjort matchens enda mål. På läktaren togs det upp en banderoll som krävde Wengers avgång, något som tränaren själv inte ville kommentera efteråt.

"Tack för alla minnen men det är dags att ta farväl".

Vissa Arsenalfans tycker att det är dags för fotbollstränaren Arsène Wenger att lämna in sin avskedsansökan och visade det i lördagens Premier League-match mot West Bromwich.

Själv vägrade fransmannen att lämna några kommentarer — och var nog lättad när domaren Chris Foy blåste av matchen efter 90 minuter plus tilläggstid.

Då hade nämligen Arsenal vunnit med 1—0, tack vare Danny Welbecks nickmål i 60:e minuten. Målet var Welbecks tredje i ligan sedan flytten från Manchester United i somras.

Segern kom efter två raka förluster — bland annat 1—2 i förra helgens prestigemöte med Manchester United — men det var inte långt från ett nytt poängmässigt bakslag. Men ribban förhindrade West Bromwichs stjärnskott Saido Berahino från att kvittera i slutet.

Skada på nytt

Däremot klarade sig det skadedrabbade laget inte undan ytterligare skavanker. Mot West Bromwich bröt Nacho Monreal matchen i den första halvleken.

Wenger, tränare i Arsenal sedan 1996, ville inte prata om fansens avgångskrav efter matchen:

- Inga kommentarer. En tränares uppgift är att förbereda sig inför framtiden.

Och Wenger fick stöd av tränarkollegan Alan Irvine i West Bromwich:

- Det verkar bara löjligt. Det är bisarrt att jag behöver försvara Arsène Wenger efter det han har presterat. Han har haft en fantastisk tid i Arsenal.

Fansens tålamod efter tio år utan ligatitlar är dock på upphällningen, vårens FA-cupseger till trots.

Långt upp till topp

Efter lördagens seger är Arsenal sexa i tabellen, tolv poäng bakom Chelsea som dock spelar mot Sunderland senare på lördagen.

Manchester United är tabellfyra tack vare 3—0 hemma mot Hull efter mål av Chris Smalling, Wayne Rooney och Robin van Persie.

På söndag tar tabelltvåan Southampton emot tredjeplacerade Manchester City.