Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wengers nya krav: "Avskaffa vinterfönstret"

Foto: AP

Arsene Wenger

Arsene Wenger vill avskaffa vinterns transferfönster.

Enligt honom ställer det bara till problem.

- Det vore mer rättvist om klubbarna fick avsluta säsongen med samma trupp som påbörjade den, säger han.

Premier League har just passerat halvtidsstrecket och det hektiska matchschemat över jul- och nyårshelgerna har medfört en hel del skador. Därför passar många på att göra förstärkningar i det så kallade januarifönstret, där man under en månads tid får tillgång till övergångsmarknaden.

Men det gillar inte Arsene Wenger. Arsenalbossen anser att det borde räcka med ligans sommarfönster, placerat mellan säsongerna, och att den andra värvningsperioden mest vållar problem.

- Det blir en känslig tid, fylld av en massa rykten. På det sättet är januarifönstret en distraktion som jag inte hälsar välkommen, säger Wenger till BBC.

Han fortsätter:

- Jag tycker inte att marknaden borde öppna efter nyår. På det sättet skulle klubbarna tvingas inleda och avsluta säsongen med en intakt trupp. Det vore rättvisare än vad fallet är idag. Då är det bara långtidsskador som kan stoppa de bästa lagen i titelkampen.

Trots att Arsenal för närvarande har problem av just det slaget – inte minst genom Theo Walcotts frånvaro – anser Wenger att truppen är tillräckligt välkomponerad för att hålla våren ut. Om reglerna var utformade så att man fick klara sig på de spelare man hade i augusti skulle de klubbar som planerade bäst från början också gynnas mest, hävdar han.

Publicerad 2014-01-10 kl 16:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons