Werner frälste Chelsea i Londonderbyt

Timo Werner hittade nätet igen efter två månaders torka.
Det räckte för att Chelsea skulle slå West Ham - som fick avsluta med tio man efter Fabian Balbuenas tuffa satsning mot Ben Chilwell.

Chelsea bortaspelade under lördagen mot West Ham i ett toppmöte i Premier League. De båda London-klubbarna jagar Champions League-spel nästa säsong och tre viktiga poäng stod därmed på spel.

Det dröjde till slutet av första halvlek innan målnollan spräcktes och det var Chelsea som gjorde det efter ett snabbt anfall. Timo Werner fick öppet mål på Ben Chilwells låga inspel och rakade in 0-1 från nära håll. Det var tyskens sjätte ligamål för säsongen och det första sedan 15 februari.

I början på andra halvlek fick Werner ett jätteläge att utöka för gästerna när han högg på en målvaktsretur, men tysken sköt utanför från öppet läge.

Med tio minuter kvar fick West Ham-försvararen Fabian Bulbuena syna det röda kortet efter att ha fullföljt en satsning mot Chilwell och träffat honom i knähöjd. Domare Chris Kavanagh tog hjälp av VAR-monitorn innan han halade upp det röda.

West Ham försökte forcera in ett kvitteringsmål i slutminuterna, trots att de spelade tio mot elva, men Chelsea höll undan och säkrade tre blytunga poäng i kampen om topp fyra-placeringarna.

West Ham: Fabianski - Diop, Balbuena, Ogbonna - Coufal, Noble, Soucek, Fredericks - Fornals - Lingard, Bowen.

Chelsea: Mendy - Christensen, Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Chilwell - Mount, Pulisic - Werner.