West Ham krossade Burnley - klart för kvartsfinal

WEST HAM-BURNLEY 5-1
23' Hitzlsberger, 48' Cole, 50' Cole, 59' Reid, 71' Rodrigue, 94' Sears

West Hams debutant Thomas Hitzlsberger visade framfötterna omgående hemma i östra London. I omspelet av FA-cupens femte omgång dröjde det bara 23 minuter innan tysken dundrade in en riktig kanon bakom Lee Grant i Burnley-målet.

Matchens andra mål var mer intressant. Carlton Cole var rejält offside när han fick bollen i ett friläge. Domaren missade och Cole kunde springa mot målvakten. Men mycket fumligt fick han bollen för långt ifrån sig och målvakten dök fram. På något vis lyckades dock en liggande Cole, med hjälp av armen, få med sig bollen och kunde stöta in 2-0. Några minuter senare satte samme Cole 3-0, men det målet var lite mer avsiktligt.

Winston Reid nickade in 4-0 efter en hörna men Burnley reducerade. Wayne Bridge och Robert Green stod för ett mycket svagt och arrogant försvarsspel som Burnley utnyttjade och turligt satte 4-1.

På tilläggstid såg dock Freddie Sears till att det ändå blev fyramålsseger när han satte 5-1. Nu väntar Stoke i kvartsfinalen.

Publicerad 2011-02-22 kl 10:45