West Ham utslaget ur Premier League - Grant sparkades direkt

West Ham är utslaget ur Premier League. En timme efter 3-2-förlusten mot Wigan fick tränaren Avram Grant sparken.

West Ham åker ur Englands högsta division, Premier league. Laget förlorade med 2—3 borta mot Wigan trots ledning med 2—0 i paus. West Ham blir jumbo i serien och lagets tränare Avram Grant blir historisk som förste tränare att åka ur Premier league två år i följd (i fjol med Portsmouth).

Demba Ba gav West Ham en drömstart på ödesmatchen genom att göra två nickmål i den första halvleken. Men Wigan kom tillbaka och fyra minuter in på stopptiden sköt Charles N'Zogbia avgörandet målet, ett skott som målvakten Robert Green borde tagit.

Direkt efter matchen kickades manager Avram Grant och hans assistent Kevin keen tar hand om säsongens sista omgång, mot Sunderland nästa helg.

Även Wigan riskerar att åka ur. Men tack vare segern har laget nu lika många poäng som Blackpool och Birmingham närmast ovanför i tabellen med en omgång kvar. Sebastian Larssons Birmingham föll hemma mot Fulham, 0—2.