West Ham vann Londonderbyt - nu kan United passera Arsenal

Declan Rice blev stor matchhjälte för West Ham i derbyt mot Arsenal.
I början av andra halvlek skickade han in matchens enda mål.
- Jag kan inte beskriva det i ord, säger 19-åringen till Sky Sports.

Arsenal vann sin senaste match i Premier League hemma mot Fulham med 4-1. Under lördagen jagade laget sin andra raka seger i Londonderbyt mot West Ham, där Samir Nasri startdebuterade i ligasammanhang för sin nya klubb.

Första halvlek bjöd inte på speciellt många farligheter och båda lagen saknade spets. På tilläggstid var dock West Hams Declan Rice nära att ge hemmalaget ledningen. På en hörna från höger nådde han högst, men nicken gick utanför Bernd Lenos stolpe.

I halvtid var ställningen 0-0.

I början av den andra halvleken skulle Rice få revansch för nickmissen i den första. Efter ett inspel från höger hamnade bollen framför Rice som fick fin träff med högerfoten. Bollen satt högt till vänster bakom Leno i Arsenal-målet.

Efter West Hams ledningsmål tryckte Arsenal fram positionerna allt eftersom, men hade fortsatt svårt att skapa chanser.

Mötet slutade 1-0 till West Ham och Arsenal inkasserade därmed sin andra förlust på tre matcher. I morgon kan laget dessutom passeras i tabellen av Manchester United som ställs borta mot Tottenham. United har dock tre poäng upp till Arsenal och tre måls sämre målskillnad.

West Hams matcvinnare Rice till Sky Sports:

- Jag kan inte beskriva det i ord. Grabbarna säger alltid åt mig att skjuta mer och jag har kommit in i straffområdet mer på senare tid.

- Jag kan inte prata gott nog om Mark (Noble, lagkapten i WEest Ham). Han har hjälp mig varje dag sedan jag tog mig in i laget för tre år sedan.

Lagens startelvor:

West Ham: Fabianski - Zabaleta, Ogbonna, Diop, Cresswell, Rice, Noble, Nasri, Antonio, Anderson, Arnatutovic

Arsenal: Leno - Sokratis, Koscielny, Mustafi, Maitland-Niles, Xhaka, Guendouzi, Kolasinac, Iwobi, Aubameyang, Lacazette