Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

White Hart Lane byggs om - då flyttar Spurs till Wembley

Foto: Scanpix

White Hart Lane ska byggas om. Nu har Tottenham meddelat att man därför kommer spela sina CL-matcher under kommande säsong på Wembley.

Tottenhams hemmaarena White Hart Lane i London tar idag in strax över 36 000 åskådare. Men ju mer Premier League växer som produkt och ju mer Spurs etablerar sig som toppklubb så vill man expandera biljettförsäljningen.

Till hösten ska en ombyggnad av arenan påbörjas som ska utöka publikkapaciteten till 61 000, nästan det dubbla jämfört med idag. Konsekvensen av renoveringen blir dock att man kommer att ha en reducerad kapacitet nästa år, något som kommer stå klubben dyrt på kortsikt, speciellt när man ska spela Champions League-fotboll.

Under lördagen meddelade därför klubben att man kommer att spela sina CL-matcher nästa år på Wembley.

- Vi är glada att ha nått en överenskommelse med arenabolaget och det engelska fotbollförbundet, skriver Tottenhams ordförande Daniel Levy på klubbens hemsida.

- Att spela på Wembley Stadium betyder att vi kan fortsätta erhålla platser till alla vår säsongsbiljettsinnehavare. Vår väntelista på säsongbiljetter är idag över 50 000, så det här öppnar upp för oss att erbjuda våra supportrar en chans att se vårt lag spela live under Champions League.

I samma överenskommelse finns även en möjlighet för Tottenham att spela hela Premier League-säsongen 2017-18 på Wembley.

Publicerad 2016-05-28 kl 10:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons