Wigan FA-cupskrällde mot City - igen

Wigan stod för en jätteskräll och slog ut Manchester City ur FA-cupen efter 2-1-seger på bortaplan.

Lescott och Nasri deppar

I våras vann Wigan FA-cupen efter att ha finalbesegrat manchester City. Nu spelar de i The Championship men har återigen gått bra i FA-cupen, och på söndagseftermiddagen väntade en finalrepris mot just Manchester City.

Inte många gav Wigan några större chanser att upprepa skrällen från i våras - men efter 25 minuters spel gick Fortune omkull i straffområdet i en duell med Martin Demichelis. Domaren dömde straff och Jordi Gomez slog den komfortabelt förbi Pantilimon i Citymålet.

Det blev emelelrtid ingen omedelbar bättring för City. Andra halvlek var bara ett par minuter gammal när Wigan utökade sin ledning efter slappt frösvarsspel av hemmalaget. James perch kunde tränga sig fram framför mål och peta in 2-0 från nära håll.

City skruvade upp tempot och efter en hörna hamnade bollen hos Sami Nasri som sköt från straffområdeslinjen och med ett lågt skott kunde han sätta reduceringen till 2-1.

City ökade trycket och strax efter reduceringen smet ett Agüeroskott precis utanför Carsons stolpe - och strax därefter hade Dzeko ett jätteläge men lyckades slå bollen över ribban från nära håll.

Citys tryck under matchens slutskede var massivt medan Wigan försvarade sig tappert och framgångsrikt och när de fem tilläggsminuterna gått blåstes matchen av och Wigan kunde återigen fira en cuptriumf mot Manchester City.

Nu väntar Arsenal i semifinalen.

Manchester City: Pantilimon, Richards, Demichelis, Lescott, Clichy, Navas, Toure, Garcia, Nasri, Negredo, Aguero, Avb: Hart, Kompany, Kolarov, Rodwell, Milner, Silva, Dzek.

Wigan: Carson, Perch, Boyce, Ramis, Crainey, McCann, McArthur, McEachran, McManaman, Gomez, Fortune. Avb: Al Habsi, Rogne, Barnett, Holgersson, Espinoza, McClean, Maynard.

Publicerad 2014-03-09 kl 18:36