Willian räddade Chelsea - efter två minuter på planen

En lobb som såg ut att vara ett inlägg.
Det räckte för att inhoppande Willian skulle rädda en Chelsea-poäng mot Liverpool.

Det jublas i Manchester under lördagskvällen. Anledningen är att samtliga av lagens konkurrenter i toppen, som var i farten under lördagen, tappade poäng. Tottenham fick bara 1-1 hemma mot West Bromwich – och stormötet mellan Liverpool och Chelsea slutade även det oavgjort.

På Anfield såg det länge ut som att Mohamed Salah skulle bli matchhjälte då han efter dryga timmens spel rann igenom och från nära håll placerade in ledningsmålet för hemmalaget.

Men gästerna från London kom igen. I minut 83 valde Antonio Conte att byta in brassen Willian – och bara två minuter senare hade han ordnat kvitteringen. Målet tillkom efter att Willian, vad det såg ut som, försökt slå ett inlägg mot en av sina lagkamrater i straffområdet. Bollen blev dock en perfekt lyftning över Simon Mignolet i Liverpools mål – och bollen landade i stället i den bortre gaveln.

Det är nu fortsatt fördel United och City i kampen om ligatiteln, de sistnämnda leder tabellen med fem poäng, och man har dessutom en match mindre spelad än rivalen.

Liverpool: Mignolet - Gomez, Matip, Klavan, Moreno - Henderson, Milner, Coutinho, Oxlade-Chamberlain - Salah, Sturridge.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Zappacosta, Drinkwater, Kante, Bakayoko, Alonso Hazard, Morata.

Publicerad 2017-11-25 kl 20:26