POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Zlatan anmäld till förbundet - riskerar tre matchers avstängning

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic riskerar tre matchers avstängning.
Det meddelade FA under måndagen.

Det var i mötet med Bournemouth som Zlatan Ibrahimovic och Tyrone Mings var inblandade i ett par heta duster. Det började med att Mings, enligt honom själv ofrivilligt, stämplade svensken i huvudet. Kort därefter svarade Zlatan med en armbåge i huvudet på densamme.

Nu meddelar FA att fallet med de båda spelarna tas upp och att duon, om de bedöms skyldiga, kommer att stängas av tre matcher. De båda spelarna har till och med tisdag eftermiddag, 17.00 svensk tid, på sig att inkomma med ett svar på anmälan.

"Incidenter utan bollen som inte ses av domarna vid tillfället bedöms av en panel av tre tidigare elitdomare. Varje panelmedlem kommer att enskilt titta på videoupptagning för att bedöma om det är en incident som ska rendera i en utvisning, skriver FA, enligt brittisk media.

Zlatan Ibrahimovic själv förklarade armbågen med att det var Mings som hoppat in i honom.

- Lyssna, det som händer på planen stannar på planen. Jag är inte någon som attackerar andra vid sidan av planen. Du har tv-bilderna, du kan se bilderna. Jag hoppar högt och han hoppar in i min armbåge, slog svensken fast för BBC.

Manchester Uniteds tränare José Mourinho valde att ducka helt kring incidenten:

- Zlatan är en stor man precis som jag. Vi tillhör inte generationen som går ut i media och gråter om vad som hände. ”Den här killen gjorde si eller så mot mig”. Vi tillhör generationen från gatufotbollen och fotboll är för stora pojkar. Matchen är slut. Vad som räknas är resultatet.

Bortsett från situationerna med Mings missade Zlatan dessutom en straff i en match som slutade 1-1.

- Vi är väldigt besvikna. Vi borde ha vunnit, jag tar på mig skulden. Jag missade straffen, jag hade många chanser och jag borde ha gjort mål. Det gjorde jag inte och jag tar fullt ansvar och jag kommer att resa mig från det här och komma tillbaka ännu starkare. Det är inget ovanligt. Det har hänt innan och det kan hända igen, sa Zlatan till MUTV.

I klippet ser ni måndagens avsnitt av Headlines där man diskuterade en hel del kring Zlatans eventuella avstängning.

Publicerad 2017-03-06 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå