Zlatan historisk målskytt i Uniteds överkörning

Han har vunnit det mesta som går att vinna.
Nu kan Zlatan skriva in ytterligare en milstolpe i sitt CV.
”Ibra” är nu den äldste spelaren som gjort 15 mål på en PL-säsong.

För första gången sedan den 15 januari hittade Zlatan Ibrahimovic under söndagen målet i ligaspelet. Målet betydde 2-0 för United på bortaplan mot Leicester och kom bara minuten efter att Henrikh Mkhitaryan runnit igenom och placerat in ledningsmålet.

Zlatans avslut var en behärskad bredsida efter att Antonio Valencia stått för det fina förarbetet på högerkanten. Målet var Zlatans femtonde i ligan den här säsongen och enligt statistikföretaget Opta Joe är han nu den äldsta spelaren, vid en ålder av 35 år och 125 dagar, som gjort 15 mål eller fler under en säsong i Premier League. Totalt har det blivit 20 mål, sett till alla turneringar, för Zlatan.

Under inledningen av den andra halvleken utnyttjade sedan Juan Mata att hemmaförsvaret gick bort sig och satte spiken i kistan med sitt 3-0.

Matchen slutade 3-0 för gästerna som nu är en poäng efter Liverpool i tabellen. För regerande mästaren Leicester går det dock tyngre och i och med förlusten är man nu bara en poäng från nedflyttningsplats.

Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Drinkwater, Ndidi, Musa, Mahrez - Okazaki, Vardy

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Smalling, Marcos Rojo – Herrera, Pogba – Mata, Mkhitaryan, Rashford – Ibrahimovic