Zlatan målskytt när Manchester United vann ligapremiären

Målskytt direkt i ligadebuten. Zlatan Ibrahimovic fick en riktig smakstart i Premier League när Manchester United vann borta mot Bournemouth med 3-1.

Zlatan Ibrahimovic gjorde det väntade. Det är nämligen inget ovanligt att svensken nätar i sin ligadebut, det har han gjort i Serie A, La Liga och Ligue 1 tidigare - och nu även i Premier League.

Men det dröjde en stund innan målet kom. Dessförinnan hann bland annat Juan Mata göra Uniteds första ligamål för säsongen.

Mata snappade upp bollen när Bournemouth slarvade i passningsspelet strax innan halvtid. Därefter kunde han rulla in bollen bakom målvakten Artur Boruc till 1-0.

Ledningen utökades i den andra halvleken när United-kaptenen Wayne Rooney nickade in 2-0-målet i den 59:e minuten.

Sedan var det dags för Zlatan. Anfallaren fick först ett ypperligt läge på en frispark i den 63:e minuten men sköt mitt i målet och Boruc kunde rädda.

Det första ligamålet skulle dock komma, bara minuten senare. Zlatan Ibrahimovic kom löpande och sköt in 3-0-målet i det bortre hörnet. Ett efterlängtat mål verkade det som med tanke på svenskens reaktion när han sprang och firade med lagkamraterna.

Bournemouth skulle få in ett mål, i den 71:e minuten satte Adam Smith 1-3. Men Manchester United kunde hålla undan och plockade tre poäng.

En skön start på säsongen för José Mourinho och hans mannar.

Bournemouths startelva: Boruc; Francis, Smith, Cook, Daniels; Ibe, Surman, Arter, Cook; Wilson, King.

Man Uniteds startelva: De Gea; Valencia, Bailly, Blind, Shaw; Fellaini, Herrera; Mata, Rooney, Martial; Ibrahimovic.