Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Zlatan och Pippi Långstrump får barn att läsa

Foto: Scanpix

Zlatans bok är en som Premier League-spelarna läser.

Premier League-spelare läser och rekommenderar böcker för att inspirera barn och unga att läsa mer. Jonas Olsson föreslår Pippi Långstrump och Raheem Sterling läser Zlatan Ibrahimovic.

Premier League har i samarbete med National Literacy Trust  – en läs- och skrivfrämjande stiftelse – startat ett program med fotbollsstjärnor som läser, skriver brittiska Telegraph.

Spelarna presenterar sin favoritbarnbok och vad man helst läser som vuxen. Jonas Olsson rekommenderade Pippi Långstrump och gillar Bob Dylans självbiografi.

Målet med samarbetet mellan stiftelsen och den engelska högstadivisionen är att stödja ”30 000 barn i 1000 skolor och bibliotek”. Enligt stiftelsen uppger nio av tio elever att de läser mer på grund av att Premier League-stjärnorna läser.

– Det är väldigt lätt att unga människor blir distraherade av datorspel och tv men vikten av att få barn att läsa inspirerade mina egna böcker, säger Frank Lampard till Telegraph.

Lampard har, precis som Ibrahimovic, varit med och skapat böcker. I brittens fall handlar det om barnböcker om fotboll.

Tidigare undersökningar av National Literacy Trust  har visat att bland 35 000 åtta till sexton-åringar läser "bara en av fyra pojkar utanför klassrummet”.

Publicerad 2014-03-26 kl 18:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons