POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER

Zlatan om comebacken i United efter tunga skadan: "Jag sa att jag inte var redo"

Foto: Bildbyrån

I april 2017 åkte Zlatan Ibrahimovic på en allvarlig knäskada.
Trots det fick han ett nytt kontrakt med Manchester United, och gjorde comeback i november samma år.
- Jag blev uttagen i många av matcherna men jag sade till tränaren: "Lyssna, jag är inte redo", berättar LA Galaxy-svensken nu för BBC.

Under sin första säsong i Manchester United åkte Zlatan Ibrahimovic på en allvarlig knäskada i mötet med Anderlecht i Europa League i april 2017. Trots skadan fick svensken ett nytt ettårskontrakt med United, och senare på hösten gjorde han comeback efter skadan.

- Varje gång jag tar på mig fotbollsskorna njuter jag, för efter den allvarliga skadan var det inte mycket hopp om att jag skulle kunna spela igen, säger Ibrahimovic nu i en intervju med BBC.

- Det handlade inte om att ha ett kontrakt och tjäna pengar. Det var tvärtom. Jag sade att jag inte ville ha lönen, att de kunde behålla den, fortsätter han.

Totalt blev det sju matcher och ett mål för Ibrahimovic under vintern, innan han lämnade United för spel i USA och Los Angeles Galaxy. Zlatan själv menar att han kom tillbaka för tidigt från skadan under vintern den andra säsongen i United.

- Hjärnan kan vara redo men knät var inte redo. När jag var redo sade jag till mig själv: "Jag är inte där". De hade en Zlatan tidigare. Efter var jag inte redo att vara Zlatan, säger han.

- Jag blev uttagen i många av matcherna men jag sade till tränaren: "Lyssna, jag är inte redo. Jag vill inte göra dig besviken. Respekten jag har för mina lagkamrater och för tränaren. Ta ut någon annan som kan göra jobbet bättre". Jag stod upp och gjorde det, trots att jag är Zlatan.

Sedan övergången till Galaxy i våras har Ibrahimovic gjort elva mål på 14 matcher för sin nya klubb.

Publicerad 2018-07-19 kl 18:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå