Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
41v

Zlatan om mediernas kritik: "Handlar om rasism"

Foto: Bildbyrån.

Rasism.
Det är förklaringen Zlatan Ibrahimovic ger till ”attackerna” från svensk media.
- För jag är inte Andersson eller Svensson. Om jag hette så skulle de försvara mig även om jag rånade en bank, säger han i en dokumentär i franska Canal Plus, enligt Aftonbladet.

Under söndagen visades dokumentären ”Min mörka sida” på franska Canal Plus. I filmen intervjuas Zlatan Ibrahimovic av sin förre lagkamrat Olivier Dacourt, bland annat om tiden i Malmö och relationen till svenska medier.

Vad gäller just delen om medierna hade tittarna sedan tidigare fått ett smakprov på Zlatans frustration. Och när nu hela filmen släppts får man höra Ibrahimovic berätta om vad han menar är orättvist kritik, som kommit från svenska medier under åren.

- Det handlar om rasism. Jag säger inte att det här är rasism, men det finns ”under cover”-rasism, det är jag hundra procent säker på. För jag är inte Andersson eller Svensson. Om jag hette så skulle de försvara mig även om jag rånade en bank, jag lovar. Men de försvarar mig inte på det sätt de borde. Jag är förmodligen den bäste spelaren genom alla tider i Sverige, det jag har gjort har ingen annan gjort. Den som vunnit näst flest Guldbollar har två. Jag har elva. Det har ingen gjort tidigare. Det jag har gjort för svensk fotboll har ingen annan gjort, säger han i filmen, enligt Aftonbladet.

Enligt tidningen får Zlatan då motfrågan om det kan bero på att han ansetts arrogant, varpå Zlatan svarar:

- Det spelar ingen roll. Jag är den bästa som finns. Är man stolt? Uppskattar man vad man har eller inte?

Zlatan förklarar också att hans relation till media förändrats genom åren:

- I början var jag mer öppen mot media. Jag pratade med dem, de byggde upp mig, sen stack de mig i ryggen. Det var ”Zlatan den nye stjärnan” och så vidare, men sen ändrades allt. Media började prata illa om mig. De skrev att jag är arrogant, opolerad. Jag hörde inte hemma här, jag pratade för mycket. Allt det här fick jag gå igenom.

Publicerad 2018-01-07 kl 22:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons