Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Zlatan stänger inte dörren för United: "Jag väljer vad jag vill göra"

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka från sin knäskada.
Vad som ligger bakom comebacken, enligt stjärnan? Hårt arbete.
- Jag tränade fem-sex timmar om dagen, säger Zlatan enligt the Guardian.

I helgen hoppade Zlatan Ibrahimovic in i Manchester Uniteds Premier League-match mot Newcastle. Då gjorde anfallaren comeback efter knäskadan som han ådrog sig i april tidigare i år.

Efter matchen har 36-åringen publicerat ett känslosamt inlägg i sina sociala medier, i vilket han tackar flera personer för att han lyckats ta sig tillbaka. Dessutom har han för Uniteds egen tv-kanal hävdat följande:

- Om folk visste vilken skada jag hade skulle de inte tro mig. De tror att jag bara hade en korsbandsskada, men jag hade mer saker i mitt knä som var skadat. Vad det var vill jag hålla för mig själv, för jag vill inte att hela världen ska veta. Det är väldigt känsligt.

Varken läkarna som opererade svensken eller Manchester United har gått ut med någon information om exakt vilken skada som Ibrahimovic drabbades av.

Nu har anfallaren uttalat sig för brittiska medier om skadan och uttryckt att den var så pass allvarlig att folk skulle vara "chockade" över att han ens spelar om de kände till alla detaljer.

I samma intervju ger också svensken sin syn på rehabiliteringen som varit. Han menar att han inte känt någon stress.

- Jag har följt mitt schema, dag för dag. Den enda hemligheten som ligger bakom det här är hårt jobb. De som står mig nära vet vad jag har gjort. Jag tränade fem-sex timmar om dagen, säger Zlatan enligt the Guardian.

Manchester United ligger just nu åtta poäng efter Premier League-ettan Manchester City, men Zlatan tror att hans lag kan komma ikapp rivalen. Ibrahimovic och uttrycker även att det finns en möjlighet för United att vinna både Premier League och Champions League den här säsongen.

- Vi var tidigt in i vår utveckling förra säsongen och då vann vi två titlar (Europa League och Ligacupen). Vi är starkare den här säsongen. Vi har en tro på att vi kan göra det, vinna och ta hem titlar.

Ibrahimovic har ett avtal med Manchester United som går ut efter den här säsongen. Om det blir någon fortsättning kan han inte ge något besked om än. Svensken utesluter i alla fall inte en förlängning.

- För närvarande är jag bara tacksam att jag kan spela fotboll. Jag vet inte vad som händer i framtiden, men det som händer det händer. Jag är i en ålder där jag kan välja vad jag vill göra. Jag skriver inte fem- eller tioårskontrakt. Jag är bara glad att vara tillbaka i spel och göra det jag är bra på att göra, säger Zlatan enligt the Guardian.

Publicerad 2017-11-20 kl 06:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons