Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
E-SVENSKAN

E-svenskan: Gefletalang vann i Gävle: "Har inte ens spelet hemma"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev en skrällvinst när e-svenskan kom till Gefle. Erik Olsson som inte ens spelar Fifa 15 hemma vann bland spelarna.

Gefle IF kom till spel med sex representanter under kvällen som tävlade om en plats i den E-svenska finaldagen i Stockholm. Jonas Lantto, Erik Olsson, Emil Bellander, Robin Nilsson, Anders Bååth och Dardan Mustafa. De sex möttes i utslagsmatcher där hälften försvann direkt. Erik Olsson lottades in som wild card till semifinal, som han gick vinnande ur.

Finalmotståndare var Jonas Lantto och det blev en tät och mållös match som avgjordes på straffar. Där var Olsson var kyligast och kunde titulera sig mästare, trots att han egentligen inte lägger så mycket energi på att spela. – Jag har inte ens Fifa hemma, jag får glida över till någon kompis och träna i veckan.

Supportrarna som spelade var desto mer vana. Många segervissa och självutnämnda favoriter till slutsegern föll ifrån i takt med att konkurrensen blev allt tätare. Sina Khajavi vann en dramatisk semifinal och i finalen väntade Farhang.

Den på förhand jämna matchen vännerna emellan blev inte alls särskilt jämn då Sina tidigt tog ledningen och sedan bara drog ifrån. 4-0 blev det till slut och guldmedaljen fick en värdig bärare. Och för Sina själv innebar vinsten inte bara att han var bäst bland kompisarna. – Jag spelar i Gefles Tipselit-lag. Det blir stort att representera klubben inte bara på fotbollsplanen utan även här i E-svenskan.

Turnén genom Sverige i jakten på 32 finalister är nu över. Matcherna under finaldagen ser ni här på Fotbollskanalen lördag 8:e november med direktsänd final på TV12 klockan 17-18.

Publicerad 2014-11-03 kl 11:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons