E-svenskan: Straffarnas afton i Falkenberg

e-svenskan

Många förväntansfulla ungdomar hade kommit till Falkenbergs IP för att göra upp om en plats i finalen i E-svenskan. Efter en dramatisk final som avgjordes på straffar blev Simon Bengtsson den lyckliga vinnaren. Även FFF-spelarnas final avgjordes på samma sätt.

Bland de FFF-spelare som fanns på plats och gjorde upp fanns Johannes Vall, Carl-Oscar "Ossen" Andersson, Daniel Svensson och Junaid Sait. Ossen hade stort självförtroende inför turneringen och tog sig planenligt till final. Men där väntade lagets nyförvärv Junaid Sait och sydafrikanen tog hem finalen på straffar.

– Härligt, nu vet de vem som är kung på Fifa i omklädningsrummet i alla fall, sa en påtagligt förvånad men glad vinnare.

Hos supportrarna var det som vanligt känslosamt. Att leda sin åttondelsfinal med 4-1 i 80:e minuten men tappa tre mål sista tio minuterna och åka ut på straffar drabbade någon. Att spela merparten av matchen med en man mindre efter ett onödigt rött kort i första drabbade en annan.

Till slut stod Simon Bengtsson och Felix Ekenstam i final. Och det blev dramatiskt. När Simon gjorde 2-1 i 84:e trodde både han och merparten av åskådarna att guldet var i hamn. Men Felix kvitterade några minuter från senare och även den här finalen gick till straffar. Felix missade en tidigt vilket fällde avgörandet eftersom Simon var säkerheten själv.

Simon får åka upp till Stockholm i november tillsammans med Junaid Said.

- Underbart. Jag känner mig självsäker, jag tror vi kan gå till final.