Succé direkt för Madjed i Bajen-tröjan - hattrickskytt i första HTFF-starten

Montader Madjed har presenterat sig i Bajen-tröjan.
I HTFF:s bortaseger mot Umeå FC låg nyförvärvet bakom allt.

Tidigare i veckan blev det officiellt att Hammarby värvar Casper Eklund, 18 och Montader Madjed, 17, från Östers IF respektive Varbergs Bois. Båda spelarna anses vara två av landets mest lovande talanger i respektive ålderskull, och det har duon - som inleder i Hammarby TFF - redan hunnit visa i grönvitt.

På söndagseftermiddagen gjorde Madjed sin första start i HTFF, och då blev det succé direkt. Umeå FC hade förvisso ledningen med 2-0 i paus, men efter halvtidsvilan var det dags för 17-åringen att presentera sig - och det rejält.

Kort efter paus reducerade nämligen Madjed från nära håll innan han spelade fram till kvitteringsmålet. I 64:e minuten visade HTFF-yttern klass när han vek in från höger i straffområdet och borrade upp 2-3-målet i bortre krysset.

Tio minuter senare fullbordade Montader Madjed sitt hattrick när han kyligt placerade in 2-4, vilket säkrade segern för Hammarby TFF och en drömstart i Bajen-tröjan för talangen. Dessutom gjorde Casper Eklund sin andra raka match från start.

Matchen slutade 3-4. En trepoängare som innebär att HTFF nu ligger på sjunde plats i ettan norra efter 18 spelade omgångar.

Publicerad 2022-08-14 kl 23:00