Joel Andersson blev matchhjälte för FC Midtjylland.
Han gjorde enda målet när de besegrade PAOK med 1-0.
Danskarna har därmed ett överläge med sig till bortareturen i ECL.

Första slutspelsmatchen i Europa Conference League och FC Midtjylland ställdes mot grekiska PAOK. Med från start fanns Joel Andersson, som även skulle visa sig bli avgörande för laget.

Efter 20 minuter spelade gjorde svensken nämligen 1-0. Han spelades fram av Evander och med en bredsida placerade han in bollen innanför bortre stolpen.

- Jag vet att när Evander får bollen ska man bara löpa och det är det jag gör. Och jag vet att det är svårt att försvara emot om man tajmar det bra och det gör vi. Jag får mycket tid och mycket plats, jag får en fin första touch och då är det bara att göra mål. Det gör jag i dag, säger Andersson efter matchen i en video på FCM:s kanaler.

Målet skulle även visa sig få stor tyngd. Det blev det enda i matchen och Andersson blev hjälte för FCM. De har nu med sig ett överläge in i returen som spelas i Grekland nästa vecka.

Danskarnas nyförvärv Edward Chilufya har inte blivit uttagen i Europa-truppen och deltog därför inte i matchen. För gästerna byttes Antonio Colak in i 84:e minuten.