Bodø/Glimts succé fortsätter - besegrade Celtic på bortaplan

Europa Conference League

Bodø/Glimts succé i Europaspelet fortsätter.
De tystade publiken borta på Celtic Park när de segrade med 3-1.

Bodø/Glimt imponerade under gruppspelet i Europa Conference League. Inte minst fick det norska laget uppmärksamhet när de besegrade Roma med 6-1. Under torsdagskvällen inledde de slutspelet mot Celtic – och succén fortsatte.

Borta i Glasgow tog Bodø/Glimt ledningen redan i den sjätte minuten. Anfallskollegorna visade på ett fint samspel innan bollen nådde fram till Runar Espejord, som avslutade från målområdeslinjen. Det tidiga ledningsmålet skulle bli det enda innan paus, men i början av andra halvlek utökades ledningen.

Espejord fortsatte leverera då han slog in bollen till Amahl Pellegrino, som kunde peta in 2-0 från nära håll. Först efter 80 minuter fick Celtic utdelning – och glädjen blev då kort. Daizen Maeda reducerade till 2-1, för att bara två minuter senare se ledningen bli till två mål igen.

Hugo Vetlesen fick till en drömträff när han från långt håll placerade in bollen centralt i mål. 3-1 till gästerna var då resultatet och det stod sig till slutsignalen.

Det ger norrmännen ett fint läge inför returen på hemmaplan, som spelas nästa torsdag.