Djurgården föll mot Lech Poznan - Asoro brände jätteläge

Europa Conference League

POZNAN/STOCKHOLM. Djurgården föll med 2-0 i första ECL-mötet med Lech Poznan på bortaplan.
Joel Asoro och Victor Edvardsen brände jättelägen i förlusten.
- Jag är väldigt missnöjd med resultatet, säger tränare Thomas Lagerlöf.

2:04

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Bosse Andersson i spelaren.

Inför första mötet mellan Djurgården och Lech Poznan i Europa Conference League-åttondelsfinal menade Magnus Eriksson att det var hans största match i karriären. Det var lätt att förstå varför. Lagen spelade det första mötet av två om en kvartsfinalplats i Europa Conference League - på ett kokande Stadion Miejski.

Till skillnad från cupmatcherna gjorde tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf två oväntade val i sin elva. Hampus Finndell och Elias Andersson petades, istället fick Besard Sabovic och Pierre Neurath Bengtsson chansen från start.

Djurgården skapade en het chans direkt. Gustav Wikheim vred och vände inne i straffområdet - därefter försökte sig norrmannen överlista Filip Bednarek med en lobb. Det var nära, bollen tog i ribban.

Matchen utvecklade sig sedan till ett ställningskrig, även om det var Lech Poznan som hade merparten av bollinnehavet Jacob Widell Zetterström hade en fin parad på ett distansskott och de båda lagen hade möjligheter till att skapa lägen, men den sista lilla skärpan saknades. Det gjorde den inte minst i den 33:e minuten.

Joel Asoro blev helt fri framför mål efter ett inlägg och skulle egentligen bara stöta in bollen i mål. Ytterforwarden missbedömde chansen å det grövsta och chansen rann ut i ett enda stort intet.

I stället var det Lech Poznan som tog ledningen. Antonio Milic nickade in en inläggsfrispark - som Mikael Ishak vunnit och som Oliver Berg orsakat - som slogs lite utanför straffområdet.

Målet gav hemmalaget vind i seglen och det var Jacob Widell Zetterström som gjorde att Djurgården klarade sig undan med 1-0 in i paus med en jätteräddning på ett distansskott.

1-0 var ställningen i paus.

Tio minuter in i matchens andra akt skapade Djurgården en ny jättechans. Efter en stökig situation där bollen tog både ett virrvarr inne i straffområdet fick Victor Edvardsen stå ren och avsluta från nära håll. Forwarden sumpade läget genom att skjuta över.

Med 67 minuter fick Poznan ett läge till att utöka sin ledning. Hemmalaget kontrade på Djurgården och till sist fick Mikael Ishak testade inne i straffområdet. Carlos Moros Gracia blockade skottet och fick rejält ont i sin ena fot. Efter någon minuts behandling kunde dock mittbacken spela vidare. Men bara för tio minuter. Därefter tvingades Moros Gracia utgå, Jesper Löfgren kom in som ersättare.

Med bara tio minuter kvar utökade Lech Poznan sin ledning efter Djurgårdsslarv i straffområdet. Jesper Löfgren slarvade i en situation och Hampus Finndell i den efterföljande. Det nyttjade Poznan och gjorde 2-0, vilket blev matchens slutresultat.

I slutskedet blev samtidigt Victor Edvardsen varnad från bänken, och därmed är han avstängd i returen på Tele2 Arena.

I och med förlusten har Djurgården en rejäl uppförsbacke inför returen om en vecka. Spelplats för den rysaren är Tele2 Arena.

- Det var givetvis inte resultatet vi ville ha med oss härifrån, men jag tycker vi stod upp bra i kampen och lade ner ett stort jobb hela matchen. Poznan var mer effektiva än vad vi var. Vi hade chanser, men vi gjorde inte mål på dem. De gjorde mål på en fast och ett lite enkelt mål i slutet. Det är givetvis tufft, men vi vet vad vi kan göra hemma på Tele2 och där kommer det vara en helt annan matchbild, där vi förmodligen kommer ha mer boll. Vi ser verkligen fram emot den, säger Marcus Danielson till Viaplay.

Om baklängesmålen säger han följande:

- Första var en inläggsfrispark, där jag försökte nicka bort den, men den gick över mig, och sedan kom deras spelare in mellan mig och Carlos. Vi kunde givetvis gjort det bättre där. Andra målet tappade vi bollen i eget straffområde och då brukar det vara väldigt farligt. Det var såklart tungt. Om det hade varit 1-0 vid slutsignalen hade det varit betydligt bättre, men nu är det 2-0 och då får vi försöka vända på det nästa vecka.

Danielson tror och hoppas på en vändning nästa vecka.

- Jag tror på det stenhårt. Poznan är ett jättebra lag, men det är vi också, så det kommer bli en tuff match, men jag tror på oss.