Poznan utslaget av Fiorentina - var nära jättevändning

Europa Conference League

"Svensklaget" Lech Poznan var nära en jättevändning.
Då gjorde Fiorentina två sena mål och gick vidare i Conference League.

Den polska storklubben Lech Poznan slog nyligen ut Djurgårdens IF i åttondelsfinal i Europa Conference League, och föll mot Fiorentina med 1-4 hemma i första kvartsfinalmötet i turneringen. Under torsdagen startade svenskarna Filip Dagerstål och Jesper Karlström när Poznan jagade mål i returen för avancemang, och då blev det en dramatisk kväll i Florens.

Poznan tog redan i den nionde minuten ledningen genom Afonso Sousa, och i den 65:e minuten utökade Kristoffer Velde från straffpunkten till 2-0. Poznan behövde där och då bara ett mål till för att ta matchen till förlängning, och i den 69:e minuten spelade Karlström fram Artur Sobiech till 3-0, vilket gjorde att det var förlängningsläge i matchen.

Men i slutändan räckte inte den polska storklubben till, då Fiorentina reducerade två gånger om i matchens slutskede. Mikael Ishak hoppade in i den 79:e minuten, men kunde inte förändra matchbilden, vilket gjorde att Poznan åkte ur turneringen.