TV: Djurgården vände och vann - Edvardsen matchhjälte i Kroatien

Rijeka tog ledningen, sedan vände Djurgården.
Avgörandet stod anfallaren Victor Edvardsen för i den andra halvleken.

IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Lite drygt 90 minuter innan matchstart offentliggjordes kroatiska Rijekas och gästande Djurgårdens laguppställningar. I och med det stod det klart att Dif:s mittfältskugge, Rasmus Schüller, var tillbaka från start. Han spelade inte i den senaste allsvenska omgången mot Värnamo.

Spelade från start mot Värnamo gjorde för övrigt varken anfallaren Joel Asoro eller ytterbacken Pierre Bengtsson, som också fanns med från start mot Rijeka i Kroatien.

Med bland andra Joel Asoro från start släppte däremot Djurgården in matchens första mål. Det efter att anfallaren Haris Vuckic skickat in 1-0 bakom Dif-målvakten Jacob Widell Zetterström.

Sisådär 25 minuter efter öppningsmålet kunde Hampus Finndell stöta in kvitteringen. Fullträffen föranledes av att Victor Edvardsen tog sig runt på kanten och spelade in bollen till en klinisk Finndell.

Därmed slutade den första halvleken oavgjort, 1-1.

I den andra halvlekens 54:e minut skulle vändningen fullbordas. På passning från snabbe Joel Asoro kunde en framstormande Victor Edvardsen skicka in Djurgårdens ledningsmål. Det gjorde han genom att enkelt bredsida in bollen.

Edvardsens mål blev drabbningens sista, och fastställde därmed slutresultatet 2-1.

På torsdag nästa vecka spelar Djurgården retur mot Rijeka. Den drabbningen går av stapeln på Tele2 Arena i Stockholm.

Rijeka: Labrovic - Smolcic, Kresic, Pavlovic, Vukcevic - Ampen, Selahi, Alvarez, Vrancic - Vuckic - Obregon.

Djurgården: Widell Zetterström - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Schüller, Finndell, Eriksson - Asoro, Edvardsen, Radetinac.