TV: Mardrömsresultat för AIK i ECL-kvalet - föll stort borta mot Slovacko

AIK har en tuff uppgift framför sig för att nå Europa Conference League-gruppspelet.

AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

På torsdagskvällen reste AIK till Tjeckien för ett möte med Slovacko i playoff-rundan av kvalet till Europa Conference League. Matchen var den första av två i dubbelmötet.

Chefstränare Bartosz Grzelak tvingades då till flera förändringar i startelvan. Alexander Milosevic var  skadad, Erick Otieno avstängd och inlånade Vincent Thill var  inte uttagningsbar. Det innebar att Mikael Lustig, Sotirios Papagiannopoulos samt Sichenje Collins tog plats i backlinjen. Samtidigt bildade Nicolas Stefanelli forwardspar med John Guidetti.

Slovacko startade matchen bäst och hotade AIK flera gånger om inledningsvis, men det var gästerna som var närmast ett ledningsmål. Tio minuter var spelat när John Guidetti fick tid på sig i straffområdet och spelade fram Nicolas Stefanelli som blev fri framför mål, men Gnaget-forwarden lyckades inte nå fram till bollen.

I 28:e tog i stället Slovacko ledningen med 1-0. Milan Petržela blev fri i straffområdet efter ett inspel från vänsterkanten och stötte bollen i mål.

Slovacko behöll greppet om matchen efter ledningsmålet. Precis innan halvtidsvilan var det tjeckiska hemmalaget millimeter från att göra 2-0. Återigen var det Petržela som mötte ett inlägg från vänsterkanten - men den här gången gick skottet i ribban.

Petrzela var pigg och ett ständigt hot för AIK-försvaret. I början av andra halvlek fick Slovacko-yttern ett öppet skottläge utanför straffområdet, men avslutet gick tätt över Kristoffer Nordfeldts ribba.

Slovacko var det klart bättre laget och skapade mängder med chanser, och till slut kom utdelningen. I 77:e minuten värckte sig inbytte Vlasiy Sinyavskiy fram framför mål och stötte in ett inlägg till 2-0.

Bara minuter senare släppte Gnaget in ytterligare ett mål. Petr Reinberk tog sig ner mot kortlinjen och slog ett inspel från snäv vinkel som letade sig in mellan benen på Nordfeldt.

Slovacko vann till slut matchen med 3-0 och har ett drömläge att ta sig vidare till gruppspelet i Europa Conference League. Desto tuffare utgångsläge för AIK, som alltså behöver göra minst tre mål när lagen drabbar samman i returen på Friends Arena på torsdag nästa vecka.

Slovacko: Nguyen - Reinberk, Hofman, Kadlec, Kalabiska - Travnik, Danicek, Haclik - Petrzela, Mihalik, Holzer.

AIK: Nordfeldt - Lustig, Papagiannopoulos, Schenje - Ring, Larsson, Ayari, Hussein, Björnström - Guidetti, Stefanelli.