Oavgjort i svenskmötet

Europa Conference League Kval

Svenskmötet mellan Patrik Carlgrens Randers och Jesper Karlssons AZ Alkmaar fick ingen vinnare och mötet i Europa Conference League slutade oavgjort 2-2.

Danska Randers hade haft det tungt inför mötet med nederländska AZ i Europa Conference League och kom till spel med fem raka matcher utan vinst. AZ Alkmaar har inte heller haft någon bra start på det inhemska ligaspelet med tre poäng på tre matcher.

Det skulle dröja 24 minuter innan första målet kom. AZ:s mittfältskugge Jordie Clasie fick ett tillbakaspel efter tjusigt förarbete av Albert Gudmundsson och kunde dunka in 0-1 från 16-meterslinjen.

Randers skulle dock kvittera bara ett par minuter senare efter att österrikaren Simon Piesinger hållit sig framme på en frispark och nickat in 1-1.

AZ satte senare 1-2 efter 34 minuter när Jesper Karlsson prickade anfallaren Vasilios Pavlidis med ett inlägg. Patrik Carlgren i Randersmålet räddade förstaläget men kunde inte hålla returen.

Resultatet höll sig hela vägen till halvtidsvilan med AZ i ledning. Vänsteryttern Jesper Karlsson var inblandad i en hel del i anfallsväg.

AZ fortsatte ha kontroll på matchen i den andra halvleken, men målen uteblev. I den 69:e minuten fick Randers en frispark som Vito Hammerhoy-Mistrati hittade in till Simon Graves med. 2-2 och helt öppet igen.

Jesper Karlsson hade senare ett utmärkt tillfälle att ge sitt AZ ledningen, men svensken sköt utanför. Matchen slutade sedan 2-2.

Randers: Carlgren - Kallesøe, Marxen, Piesinger, Kopplin - Ankersen, Johnsen, Lauenborg, Kehinde - Kamara, Hammershoy-Mistrati

AZ Alkmaar: Vindahl - Witry, Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjø, de Wit, Clasie - Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson

Publicerad 2021-09-16 kl 22:55