Mourinhos Roma räddade sen poäng mot Bodø/Glimt

Europa Conference League Kval

Roger Ibanez räddade en poäng för Roma mot Bodø/Glimt.
Då gick José Mourinho ut och kritiserade domarteamet efter två uteblivna straffar.
- Jag vet inte om de väljer usla domare för att de ska få starta sina karriärer i Conference League, säger Roma-tränaren till Sky Italia.

Roma åkte på en rejäl käftsmäll mot norska ligamästaren Bodø/Glimt i Europa Conference League häromveckan. Bodø körde över Roma med hela 6-1 hemma i Nordnorge när ett José Mourinho-lett lag släppte in sex mål i en officiell tävlingsmatch för första gången någonsin.

I bortamatchen ställde Mourinho ut en kraftigt reservbetonad startelva, vilket fick portugisen att gå ut i media och säga att han bara hade 13 bra spelare att välja bland. I kvällens match på Stadio Olimpico i Rom kom Serie A-klubben till spel med en betydligt mer ordinarie startelva, men det hjälpte föga.

I en första halvlek där Roma först var närmast ett ledningsmål slog Bodø-forwarden Ola Solbakken till med ett klassavslut på tilläggstid som Rui Patricio var helt chanslös på. Resultatet var därmed 0-1 i paus, vilket ledde till burop från hemmapubliken när spelarna lämnade planen.

Roma-spelarna ropade sedan på straff i början på andra halvlek när Stephan El Shaarawy nickade ner bollen på Brede Moes arm. Domarteamet valde dock att fria och då VAR-systemet inte används i gruppspelet blev det inget efterspel.

Bara åtta minuter in i andra halvlek lyckades Roma dock kvittera till 1-1 när El Shaarawy hittade det bortre hörnet med ett klassavslut från vänster i straffområdet. Bodø återtog dock ledningen i den 65:e minuten när Erik Botheim, hattrickskytt mot Roma senast, nickade in 1-2 från nära håll. Då var Roma på väg mot en ny skrällförlust mot Bodø.

Roma lyckades dock kvittera i den 84:e minuten när försvararen Roger Ibanez nickade bollen i mål till 2-2. Nikita Haikin i bortamålet var på bollen, men mållinjeteknologin visade att nicken precis gick över mållinjen. Däremot befann sig Ibanez i en misstänkt offsideposition när bollen lyftes fram till honom, men målet godkändes.

Matchen slutade sedan 2-2, vilket innebär att Bodø/Glimt alltjämt toppar gruppen en poäng före Roma med två omgångar kvar. Gruppettan går direkt till åttondelsfinal medan tvåan får möta en grupptrea från Europa League i playoff om en åttondelsfinalplats.

Efteråt riktade José Mourinho skarp kritik mot domarteamet.

- Verkligheten av matchen är 2-2, men de två straffarna var solklara. Du kan prata om vad du vill, men verkligheten är 2-2, de hade två skott på mål och två mål. Vi gjorde två mål och fick två klara straffar nekade, säger Roma-tränaren till Sky Italia.

Mourinho fortsätter:

- Jag vet inte om de väljer usla domare för att de ska få starta sina karriärer i Conference League. Jag sa inget om domaren i Norge, för vi förlorade med 6-1, men de två straffarna här var tydliga.

Roma: Rui Patricio - Karsdorp, Mancini, Cristante, Ibanez - Darboe, Veretout - Zaniolo, Mkhitaryan, El Shaarawy - Abraham.

Bodø/Glimt: Haikin - Sampsted, Moe, Lode, Bjorkan - Fet, Hagen, Konradsen - Solbakken, Botheim, Pellegrino.

Publicerad 2021-11-04 kl 23:32