POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

20.00: Missa inte Europa league-finalen Superlive

Europa League-final mellan Braga och Porto i Dublin. Då rustar fotbollskanalen.se för Superlive-sändning.

Det är portugisisk fest och derbykänsla när det är dags för Europa League-final i TV4 sport och fotbollskanalen.se i kväll. Superlaget Porto mot senstationen Braga. Mellan städerna skiljer bara fem mil - och närmre grannar än så har två finallag i en europeisk turnering aldrig varit.

Du ser matchen på TV4 Sport och samtidigt slår du på datorn och följer Superlive på fotbollskanalen.se där du bjuds på höjdpunkter från hela Europa League-säsongen och där förre Portokeepern Lasse Eriksson gästar och bland annat reder ut Kåmarkgate. Hur var det egentligen i den där åttondelsfinalen 1994? Dessutom får du självklart alla höjdpunkter direkt under hela finalen. Sändningen börjar 20:00 i både TV4 Sport och på fotbollskanalen.se.

Du har väl koll på att Porto redan vunnit portugisiska ligan och supercupen i år, och är i final i cupen. Laget blev obesegrat i ligan och om man vinner Europa League-finalen blir det lagets 14:e segermatch i Europa i år, vilket skulle vara nytt rekord. Det tidigare rekordet är på 13 segrar och sattes av Barcelona säsongen 02/03.

Braga blev fyra i ligan - 38 poäng bakom Porto - och har slagit ut Liverpool och Benfica ur Europa League den här säsongen och dessutom vann laget över bland annat Arsenal och Sevilla i Champions League tidigare under säsongen.

Det har blossat upp en hetsig diskussion på redaktionen som handlar om experten Pontus Kåmark och hans medverkan i VM 1994. Under åttondelsfinalen mot Saudiarabien fick han en rejäl utskällning av Thomas Ravelli som ansåg att Kåmark var alldeles för passiv vid minst ett tillfälle. Men var det verkligen Kåmarks fel?

Kolla in i klippet runt 6.20

Vi kommer även diskutera - och titta på - en tackling av Kåmark på Patrick Ekwall när de möttes i en uppvisningsmatch sommaren 2006.

Publicerad 2011-05-18 kl 13:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå