POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

AIK ett publikfiasko för Napoli: "En liten klubb från Sverige är inte intressant"

Europa League-premiär - men bästa fall halvfullt när AIK kliver in på Stadio San Paolo i kväll. Det svenska topplaget drar inte nere i Italien.

- Det handlar om att det är en liten klubb från Sverige som kommer hit, det är inte intressant för vår publik, säger radiojournalisten Claudio Zelli.

Trots att det är Europa League-premiär så är intresset svalt för AIK nere i Neapel.
Napolis hemmaarena Stadio San Paolo tar in 60 000 åskådare – i fjol var hemmasnittet 45 789 och i de första två Serie A-matcherna mot Fiorentina och Parma har man dragit över 40 000.
Men i kväll blir det glesare på läktarna. En mindre klubb uppe ifrån Skandinavien drar inte folk.

- Det blir 20-25 000, i bästa fall 30 000. Det handlar om att det är en liten klubb från Sverige som kommer hit, det är inte intressant för vår publik. AIK känner ingen till här, säger radiojournalisten Claudio Zelli, journalist på Radio Amore till FotbollDirekt.se.

Det finns dock flera förklaringar.
Varav en kan te sig något exotisk för svenskar. Starttiden, klockan 19.00, är inte optimal – kvällen har knappt startat i Neapel då.

- De spelar ju på eftermiddagen, det brukar ju annars vara 20.45. Man tycker att matchen är för tidigt lagd, folk hinner inte till arenan. Man har annat att stå i, så det bidrar också.

- Sedan var det hemmamatch i söndags och en del kanske känner att den här matchen kommer lite tätt inpå. Plus att biljettpriserna är högre än vid Serie A-matcher. Folk kommer nog att vänta tills längre fram i gruppspelet med att sluta upp.

Publicerad 2012-09-20 kl 12:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå