POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
3v

AIK får registrera nyförvärven till Europaspel: "Två per omgång"

Foto: Bildbyrån

SOLNA. Ny turnering, ny kvalrunda - och ny trupp.
Till Europa League har AIK nu möjlighet att registrera sina två senaste nyförvärv.
- Ja, två spelare per omgång, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Det svenska transferfönstret är öppet fram till den 13 augusti och AIK har nyligen presenterat två förstärkningar till sin trupp. Det handlar om välbekante Nabil Bahoui och Felix Michel.

Michel presenterades för en vecka sedan och kommer närmast från AFC Eskilstuna. Bahoui å sin sida har nu påbörjat sin tredje sejour i klubben, efter att ha värvats från holländska De Graafschap.

De båda var inte tillgängliga då AIK spelade Champions League-kval mot Maribor på onsdagskvällen - men till Europa League-kvalets tredje omgång, som AIK nu går in i efter förlusten, kan de båda få spela. Björn Wesström bekräftar att klubben har möjlighet att plocka in duon då en ny truppregistrering nu ska göras.

- Ja, två spelare per omgång, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Finns det plats fler behöver ni stryka någon?
- Ja, det finns plats.

AIK ställs nu mot antingen moldaviska Sheriff eller albanska Partizani. Och även om sportchefen så klart hoppats på CL-kval är det av stor vikt för klubben att inte sänka garden. Europaspel ger många miljoner i intäkter och kan borga för en bra grund att stå på över tid, säger Wesström.

- Sportsligt är det klart att den här känslan kommer hänga kvar, men tittar man totalt sett för klubben så är det klart att ekonomin som är kopplad till Europaäventyren är väsentliga för att bygga klubben över tid. Det är inte på något sätt så att det skulle vara en besvikelse att hamna i ett Europa League-gruppspel.

Hur känns det att det blir Europa League-kval i stället för Champions League?
- Just I kväll tänker jag inte tänka på det. Men så är det. Kan man inte vinna vill man komma tvåa och kan man inte komma tvåa vill man vara trea. Det är så idrottens natur funkar. Det blir upp till oss att mobilisera kraft för att nå det näst finaste.

Publicerad 2019-08-01 kl 08:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå