AIK kom tillbaka i Europa League-kvalet - Bahoui ordnade oavgjort

Europa League

Det såg mörkt ut - men AIK kom tillbaka och fixade 2-2 borta mot Vasa i Europa League-kvalet. Nabil Bahoui gjorde båda målen.

I den 29.e minuten åkte AIK på en rejäl smäll när EM-hjälten patrik Carlgren blev skadad och tvingades lämna planen. Carlgren ersattes av unge reserven Oscar Linnér.

Tre minuter in på tilläggstiden i den första halvleken kunde Vasa ta ledningen genom förre AIK:aren Admir Catovic. Efter ett fint anfall kunde han fri med Linnér finta bort honom och rulla in 1-0 i öppet mål.

I den 65:e minuten kunde hemmalaget utöka ledningen när Jordan Seabrook styrde in en frispark. Men bara fem minuter senare reducerade AIK, Johan Blomberg kom runt på högerkanten och serverade Nabil Bahoui som nickade in 1-2-reduceringen.

Och Nabil Bahoui fortsatte att leverera. I den 83:e minuten fixade han en straff som han själv satte stensäkert till 2-2.

Returen spelas om en vecka.

AIKs: lag: Carlgren - Hauksson, Sonko Sundberg, Karlsson, Johansson - Blomberg, Etuhu, Ofori, Bahoui - Brustad, Goitom.

Publicerad 2015-07-02 kl 19:52