POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
3d

AIK-stjärnan: "Stor press på Celtic - det ska vi använda emot dem"

Foto: Bildbyrån

SOLNA. Tarik Elyounoussi har en stark tro på AIK mot Celtic.
Som inte jublar över att få möta "Gnaget", gissar norrmannen.
- Jag tror inte de ser fram emot matcherna, säger Elyounoussi.

AIK ställs mot Celtic i play off-rundan av Europa League-kvalet. I den första matchen, på bortaplan, är Tarik Elyounoussi avstängd. Men "Gnaget"-stjärnan har en stark tro på sitt lag ändå.

- Det blir fina matcher. Det kommer bli bra. Jag tror att våra supportrar ser fram emot de matcherna. Det är stor press på Celtic. Så vi ska använda det emot dem, speciellt borta. Ju längre matchen går och vi har 0-0 eller ett bra resultat, desto mer kommer de bli stressade. Det blir spännande. Jag hoppas att det blir fullsatt på båda arenorna, säger han.

- De brukar inte vara överlägsna mot skandinaviska motståndare. Jag har sett Celtic tidigare mot Rosenborg och Malmö bland annat. Så jag tror inte att de ser fram emot matcherna heller.

Celtic åkte ut ur Champions League-kvalet mot rumänska Cluj, som lyckades göra fyra mål på Celtic Park.

- Gör de fyra mål på bortaplan mot dem så tyder det på att de har lite problem bakåt.

- Jag tror det är viktigt att vi visar lite ”cojones” när vi åker dit. Så att vi inte blir rädda för stämningen och trycket som de skapar där. Då blir man lätt tagen på sängen, speciellt i början av matcherna. Vi får hoppas att vi kan få med oss ett bra resultat från bortamatchen, då kommer det kunna bli jättekul hemma. Då tror jag det kommer bli mycket publik och bra tryck, säger Elyounoussi.

Nabil Bahoui ser även han fram emot Celtic-mötet.

- Jag har inte så bra koll förutom att de brukar ha 50 000 på varje match ungefär. Det blir en rolig match. Sen hoppas jag att vi kan slå till med en bra siffra hemma. Det var 13 000 på den här matchen. Vi kan höja det några snäpp, tror jag, säger Bahoui.

Publicerad 2019-08-16 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå