POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE-KVAL
1v

AIK utredde rasism efter Celtic-matchen - nu tar supporter uppehåll

Foto: Bildbyrån/AIK.

AIK utredde rasism från läktarplats efter matchen mot Celtic på hemmaplan.
Nu meddelar klubben att utredningen är avslutad.
AIK skriver att en supporter valt att ta paus samt att man bett om ursäkt till Celtic.

Efter att AIK förlorat med 4-1 på Friends Arena mot Celtic i Europa League-kvalet meddelade en talesperson för Celtic att man utredde rasism från läktarplats i samband med matchen. Detta efter att Celtic-backen Boli Bolingoli vid firande av ett mål, enligt brittiska tidningen Evening Times, blev utsatt för rasism.

Enligt den brittiska tidningen hördes en rasistisk kommentar i ett klipp som först blev publicerat på Celtics officiella tv-konto på Twitter, "Celtic TV", men sedan togs bort och blev ersatt med ett inlägg av Celtic TV med en ursäkt för att klippet blev publicerat.

Därefter berättade AIK:s klubbchef Jens T Andersson att även Stockholmsklubben skulle utreda frågan.

- Vi har gjort en intern utredning för att gå till botten med vad som hänt eller inte hänt på läktaren i samband med Celtic-matchen. Vi har kommit fram till att vi har fått så pass mycket att vi fortsätter utredningen. Vi har personer som vi vill träffa och höra, men tyvärr är de som vi framför allt vill träffa på resa just nu, säger Andersson till SVT.

Nu meddelar AIK att utredningen är avslutad. På sin hemsida skriver klubben att man fört dialog med olika supportergrupper för att komma fram till vad som har hänt. Det verkar ha resulterat i att en person "tagit ansvar för den uppkomna situationen".

"En person har i detta forum tagit på sig ansvaret för den uppkomna situationen. Dialogen med personen har skett i stor samsyn kring allvaret i den uppkomna situationen, men främst en ömsesidig vilja att ta ansvar för den. Resultatet av den dialogen har landat i att personen i fråga har gjort ett uppehåll i sin närvaro på läktaren", skriver klubben på sin hemsida.

Vidare skriver klubben att man tydligt förklarat sitt ställningstagande mot rasistiska uttryck under dialogens gång.

”Händelsen mot Celtic var ett kraftigt avsteg från dessa fundamentala principer och det är samtliga supportergrupper och AIK Fotboll överens om”.

Förutom att supportern kommer att ta ett uppehåll från läktarplats har även AIK bett om  ursäkt till Celtic.

"AIK Fotboll har dessutom framfört en officiell ursäkt från klubben till Celtic FC för den uppkomna situationen."

Publicerad 2019-10-03 kl 14:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå