AIK utslaget - Norling: "Besvikelsen total"

Europa League-kval

AIK klarade inte av att vända 0-1-underläget mot Panathinaikos.
I returen på Tele2 Arena föll de svartgula med 2-0 och är därmed utslaget ur Europa League-kvalet.
- Besvikelsen är total, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

Inför 15 175 åskådare på Tele2 Arena (Friends Arena ej tillgänglig) föll AIK med 2-0 mot Panathinaikos under torsdagen. Det resultatet innebär att Rikard Norlings mannar åkte ut ur Europa League-kvalets tredje runda med sammanlagt 3-0.

- Man är väldigt besviken, för man vill så mycket mer. Vi måste se på det här som en lärorik erfarenhet, men besvikelsen är fortfarande absolut total, på ett sätt, säger Norling.

Det började annars bra för AIK, som under den första halvleken höll tätt och skapade några mindre farligheter. I den 35:e minuten blev Nils-Eric Johansson och Eero Markkanen ensamma i boxen efter ett inlägg, men ingen nådde fram till bollen och målvakten kunde därför ta hand om den.

I paus stod det 0-0, men tidigt i den andra halvleken stängde Panathinaikos matchen. Victor Ibarbo stänkte upp bollen i det främre krysset, efter att ha blivit assisterad av Marcus Berg. Kort därefter dribblade Robin Lod förbi flera AIK-spelare och kom fri mot mål, men Patrik Carlgren stod för en svettig räddning på avslutet.

- Vi kom in i matchen och visste att ett mål skulle göra stor skillnad. I första halvlek var det jämnt, men sedan gjorde de ett mål direkt i andra halvlek. Matchen är kanske inte avgjord då, men det gör en stor skillnad på de sista 45 minuterna, säger Norling.

AIK behövde i det läget göra tre mål för att gå vidare, och de svartgula gav det ett försök. Stefan Ishizaki sköt bland annat en frispark i ribban i den 66:e minuten. Men sju minuter senare satte istället Marcus Berg den definitiva spiken i kistan. AIK:s mittback Per Karlsson misslyckades med en rensning som gav Panathinaikos ett två mot ett-läge. Mubarak Wakaso serverade svenske Berg, som enkelt placerade in 2-0 i det bortre hörnet.

Efter det missade AIK flera lägen att reducera, men de svartgula fick aldrig hål på motståndet. Nu får AIK rikta fullt fokus mot allsvenskan. Redan på söndag väntar toppkonkurrenten Malmö FF på bortaplan.