AIK vidare i kvalet: "Vi ville göra första målet och lyckades"

AIK är klart för spel i den tredje omgången av Europa League-kvalet, efter 2-0 borta mot FC Shirak och sammanlagt ett 4-0-resultat.
- Vi gick inte in för att försvara ledningen utan ville göra första målet och avgöra, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

AIK blev tredje svenska lag - efter Malmö FF och Elfsborg - att ta sig vidare i fotbollens Europacupspel. Det blev sammanlagt 4-0 mot armeniska Sjirak i den andra kvalomgången till Europa League.

AIK hade 2-0 med sig från den stökiga hemmamatchen - Sjirak drog på sig tre röda kort och slutförde matchen med sju utespelare - och när Gevorg Hovhannisijan i den 14:e minuten missade grovt fick Henok Goitom fritt fram att avgöra dubbelmötet. Avslutet satt säkert intill målvakten Vsevolod Ermakovs vänstra stolpe, 1-0.

Lite mer än tio minuter senare gjorde Stefan Ishizaki sitt första mål för AIK efter återkomsten till klubben och fastställde slutresultatet till 2-0.

- Det var en lugn och kontrollerad match. Jag är framför allt nöjd med hur vi öppnade. De såg sin chans att attackera, men vi gick inte in för att försvara ledningen utan ville göra första målet och avgöra. Det lyckades, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till TT.

Smolk i bägaren för AIK är dock att mittbacken Per Karlsson tvingades till ett tidigt byte, på grund av skada. Alex Pereira ersatte i den 13:e minuten.

I den tredje kvalomgången väntar grekiska Atromitos. AIK inleder på hemmaplan den 30 juli. Returen i Aten spelas den 6 augusti.

AIK: Stamatopoulos - Hauksson, Karlsson, Sonko Sundberg, Johansson - Blomberg, Ofori, Etuhu, Ishizaki - Brustad, Goitom.

FC Shirak:  Ermakov - Mikaelyan, Stamenkovic, Hovhannisyan, Davtyan - Hakobyan, Aleksanyan, Malakyan, Davoyan - Diarrassouba, Bougoughi

Publicerad 2015-07-23 kl 17:19