Ajax vann stort - nära final på Friends Arena

Europa League

Ajax är nära Europa League-finalen på Friends Arena i Stockholm.
I det första semifinal-mötet med Lyon vann holländarna med klara 4-1 efter dubbla mål av Bertrand Traoré.
- Vi kan inte kasta bort det här nu, säger Traoré till Uefa.

Ajax är nära Europa League-finalen på Friends Arena den 24 maj. Hemma på Amsterdam ArenA vann man klart med 4-1 i en chansrik match mot Lyon - som imponerat fram till det här skedet av turneringen.

Hemmalaget tog ledningen i den 25:e minuten när Bertrand Traoré nickskarvade in en fint slagen frispark från Hakim Ziyech. Tio minuter senare utökade Ajax sin ledning efter att 1-0-skytten Traoré nickat fram bollen till Kasper Dolberg som säkert satte dit 2-0.

I inledningen på den andra halvleken slog Amin Younes till och gjorde 3-0 efter ett misstag i Lyons backlinje.

Gästerna reducerade i den 66:e minuten genom Mathieu Valbuena. Men kort därefter slog hemmalaget till igen när Bertrand Traoré stötte in ett inlägg från nära håll och satte sitt andra mål för kvällen.

Både lagen hade sedan chanser för ytterligare mål, men matchen slutade 4-1 till Ajax som nu har ett jätteläge inför returen nästa vecka.

- Vi kan inte kasta bort den här fantastiska kvällen. Vi måste behålla fokus. Såklart ska vi njuta av segern men samtidigt behålla fokus och försöka säkra vårt avancemang. Vi vill spela finalen så vi kommer att slåss för det, säger tvåmålsskytten Traoré till Uefa.