POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
3v

Alm besviken efter uttåget mot AZ: "Vi är i brygga"

Foto: Bildbyrån.

Häckens huvudtränare Andreas Alm var väldigt nedstämd efter uttåget mot AZ Alkmaar i Europa League-kvalet.
- Detta är ett misslyckade. Det känns som att vi är i brygga utifrån allting. Det är en tuff kamp mentalt, säger Andreas Alm.

Besviken var stor i Häcken efter 0-3 hemma mot AZ Alkmaar. Men deppigast var nog Andreas Alm. Han gav besvikelsen ett ansikte.

- Det är en extrem besvikelse. Det är tufft och tungt. Det är riktigt illa! säger huvudtränaren efter matchen.

De fick inte matchen dit de ville.

- Vi hade behövt ha första målet. När de fick in 1-0 blev det en helt annan match. Att möta AZ i ledning är som att möta oss i ledning. Vi har liknande styrkor där. Det är svårt att möta dem när de leder och går framåt, säger Andreas Alm.

Han är imponerad av AZ:s 1-0-mål innan paus.
- Det är ett jättefint mål. Nian (Myron Boadu) är svinsnabb och det visste vi om. Det är inte ofta man möter den snabbheten när vi spelar i serien, säger han.

Andreas Alm hade gärna velat ha straff när Kwame Kizito gick omkull i straffområdet vid ställningen 0-0. Kizito själv är säker på sin sak.

- Motståndaren drog mig i tröjan. Jag blev väldigt förvånad när han inte blåste straff, säger anfallaren.

Andreas Alm tycker att Häcken lärde sig mycket av det förra Europaäventyret, men kan inte säga samma sak om årets Europa League-spel.

- Det är klart att det är ett misslyckade. Det känns som det finns en risk att vi bara har lärt oss på det administrativa planet den här gången, säger han.

Han tycker att uttåget var särskilt tuff med tanke på deras tabellposition (sexa) i allsvenskan.

- Vi har åkt ur Europaspelet och släntrar efter i den allsvenska tabellen. Det känns som att vi är i brygga. Detta är en stor brytpunkt för oss. Det är en tuff kamp mentalt för alla just nu. Det är en jättestor utmaning för mig att få ordning på detta. Vi är inte nöjda bara för att vi har vunnit en titel (Svenska cupen), säger Andreas Alm.

Publicerad 2019-08-01 kl 21:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå