Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

Alm inför returen i Europa League: "Ta initiativ och tydligt vinna"

AIK har med sig 2-2 från det första mötet i Finland och tränaren Andreas Alm är optimistisk inför kvällens returmöte.
- Vi vill gå ut och tydligt vinna matchen, säger han till Fotbollskanalen.

AIK fick ingen vidare start på dubbelmötet med finska VPS Vaasa. Först utgick Patrik Carlgren skadad efter dryga halvtimmen och sedan skaffade sig finländarna en 2-0-ledning.

Genom två mål av Nabil Bahoui kom dock Solna-klubben tillbaka och sitter i förarsätet inför kvällens returmöte på Friends Arena.

- Vi är stärkta av ett bra bortaresultat. Det är klart att det finns betydligt mer att önska under olika delar av matchen, men vi har ett utmärkt resultat med oss och på hemmaplan vill vi ta initiativ och tydligt vinna matchen, säger AIK-tränaren Andreas Alm till Fotbollskanalen.

Att AIK i kväll får klara sig utan Nabil Bahoui som sålts till al-Ahli är något Alm ser som en utmaning och ett sett för hans lag att hitta nya dimensioner i sitt spel.

- En tydlig del i mitt uppdrag är att utveckla spelare som är attraktiva för försäljning och det kan man ju säga att jag har lyckats med. Sedan är det ju så att vi tappar Nabbes (Nabil Bahoui red.anm) omedelbara målskytte och enorma spets, men vi kommer få någonting annat i och med att vi väljer en annan spelare. Som lag kan vi hitta andra vägar och dimensioner i spelet.

Vidare har AIK-tränaren klart för sig vad som gäller för att hans lag ska ta sig vidare till nästa kval-omgång.

- Det är väldigt svårt att gå ut och ligga lågt och vänta mot en motståndare som vi på pappret är bättre än. På hemmaplan vill vi alltid ta initiativet, men det gäller att komma ihåg att inte bli för naiva. Det är ett totalresultat vi behöver och inte ett i den enskilda matchen, säger han till Fotbollskanalen.

Tar sig AIK vidare från dubbelmötet med VPS Vaasa väntar vinnaren av armenska FC Shirak eller Bosniska HSK Zrinjski i den andra kvalomgången.

 


AIK:s trupp inför VPS Vaasa:

 

Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Fredrik Brustad, Johan Blomberg, Henok Goitom, Haukur Hauksson, Kenny Pavey, Alessandro Pereira, Ebenezer Ofori, Noah Sonko Sundberg, Dickson Etuhu, Rager Rebandi, Mohamed Bangura, Marko Nikolic, Sam Lundholm, Niclas Eliasson, Anton Salétros, Oscar Linnér.

Publicerad 2015-07-09 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons