POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
1v

Arsenal besviket på Uefa: "Innebär extrema svårigheter"

Foto: Bildbyrån.

Arenan tar 68700 åskådare.
Arsenal och Chelsea får 6000 biljetter var till sina fans.
”Det innebär uppenbart extrema svårigheter”, skriver Arsenal på sin hemsida.

Den 29 maj spelar Arsenal och Chelsea final i Europa League i Baku, Azerbajdzjan. Matchens spelas på Bakus Olympiastadion, en anläggning som rymmer 68700 åskådare.

Klubbarna i finalen har dock fått ett väldigt litet antal som supportrarna till lagen kan köpa. Londonklubbarna kommer bara få runt 6000 biljetter var till matchen.

”Vi för aktiva diskussioner med Uefa för mer biljetter. Vi är besvikna över antalet biljetter vi har fått tilldelade till oss och det innebär uppenbarligen extrema svårigheter i hur vi ska fördela dem till er, våra lojala fans. Som många av er är medvetna om är vi stolta över att ha runt 45 000 säsongskortsinnehavare och över 180 000 officiella medlemmar, skriver Arsenal i ett uttalande på sin hemsida.

Siffran 6000 gör att många kan räkna ut att ett stort antal Gunners- och Chelsea-fans kommer att få se matchen från soffan.

”Det är oundvikligt att med en allokering på bara 6000 biljetter till finalen så kommer det att vara tusentals fans som stöttat klubben under flera år och varit en del av vår Europa League-resa den här säsongen, som inte kommer att kunna gå på matchen.”

Den 7 mars meddelade Uefa att 37 500 biljetter skulle göras tillgängliga till försäljning för allmänheten. Antalet till de båda finalklubbarna (det vill säga Chelsea och Arsenal) skulle meddelas senare och resterande biljetter tilldelas ”den lokala organisationskommittén, nationella förbund, kommersiella partners och sändande bolag”. Försäljningen av de biljetterna slutade 21 mars.

De båda klubbarna skriver att biljetterna kostar mellan 17-121 pund (runt 215 – 1500 kronor) beroende på kategori.

Publicerad 2019-05-10 kl 11:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå