Arsenal enkelt vidare i Europa League – Sokratis målskytt i comebacken

Arsenal hade uppförsbacke inför returen i Europa League efter 0-1 borta mot Bate Borisov.
Då vann man behärskat med 3-0, där Sokratis gjorde mål i sin första match på en månad.

Arsenal förlorade oväntat med 0-1 i Vitryssland mot Bate Borisov och hade ett lurigt utgångsläge inför returen på hemmaplan i London. Men Arsenal tog tag i matchen direkt och skulle vinna med klara 3-0.

Första målet kom efter bara några minuter, där Arsenal fick hjälp av en motståndarback. Pierre-Emerick Aubameyang tog sig loss på högerkanten och slog in ett inlägg mot mitten, där Bate-försvararen Zakhar Volkov styrde in bollen i sitt eget mål.

Ett par minuter senare var Bate ytterst när att få in en viktigt bortamål när en boll rensades på mållinjen av Lichtsteiner, men efter det tog Arsenal över igen. Innan halvtid tog man ledningen i dubbelmötet när Shkodran Mustafi nådde högst på en hörna och tryckte in en hård nick bakom Scherbitski i Bate-målet.

I andra halvlek tvingades Laurent Kocielny av planen med en skada och ersattes av Sokratis, som gjorde sin första match på en dryg månad. Mittbacken tog vara på tillfället och satte sitt andra mål i Arsenaltröjan när han styrde in 3-0 med pannan efter att Scherbitski missat en utboxning vid en hörna.

Efter 3-0 dominerade Arsenal matchen och kunde kontrollerat ta hem segern över dubbelmötet. Resultatet gör att Arsenal tar sig vidare till åttondelsfinalerna i Europa League.

Arsenal: Cech - Lichtsteiner, Mustafi, Koscielny, Monreal - Xhaka, Guendouzi - Mkhitaryan, Özil, Iwobi - Aubameyang

Bate: Scherbitski - Rios, Volkov, Filipenko , Filipovic - Dragun, Simovic - Milic, Baga, Stadevich - Skavysh