Arsenal gruppsegrare – efter Tierneys första mål för säsongen

Europa League

Arsenal visste att en seger ikväll skulle räcka för gruppseger.
Kieran Tierney gjorde matchens enda mål i den första halvleken och löste därmed gruppsegern.

Arsenal fixade under torsdagskvällen gruppsegern. Det efter en 1-0-seger hemma mot FC Zürich.

Även om gästerna inledde piggt skulle Arsenal ta ledningen genom Kieran Tierney som fick på en fin träff på halvvolley utanför straffområdet.

- Som Tierney älskade det där! Hans första mål för säsongen har ändrat hela känslan i matchen, säger Sky Sports reporter Jeremy Langdon.

Arsenal forsatte efter ledningsmålet att visa styrka och hade bud på både 2 och 3-0 men 1-0 stod sig den första halvleken ut.

När Arsenal trots massiv press inte fick in ett 2-0-mål så stack gästerna upp med ett anfall som avslutades i mål, vild glädje utbröt blande de tillresta från Schweiz, i två sekunder. Den assisterande domarens flagga var höjd och målet dömdes bort för offside.

- Det där var en stor varning för Arsenal, nerverna är påtagliga, säger Darren Ambrose i Sky Sports i samband med det bortdömda målet.

Men något godkänt mål från FC Zürich kom aldrig och Arsenal vann med 1-0. Därmed är London-laget klart för åttondelsfinal i Europa League.

Arsenal: Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Tierney - Elneny, Vieira - Nelson, Lokonga, Jesus - Nketiah.

FC Zürich: Brecher - Boranijasevic, Kamberi, Katic, Aliti - Conde, Selnaes, Guerrero - Tosin, Okita, Rohner.