Arsenal klart för kvartsfinal - trots förlust mot Olympiakos

Europa League

Arsenal föll mot Olympiakos.
Trots det är Londonlaget klart för kvartsfinal i Europa League.
- Vi mötte en tuff motståndare så jag är glad över att vi är vidare, säger Arsenals manager Mikel Arteta.

Arsenal hade ett gyllene läge att ta sig vidare till kvartsfinal i Europa League inför torsdagens åttondelsfinalretur mot Olympiakos. ”Gunners” vann det första mötet på bortaplan med 3-1 och Olympiakos behövde därför ösa på framåt för att skapa spänning i dubbelmötet.

Några mål skulle det inte bli första halvlek, men tidigt i den andra spräckte Olympiakos målnollan. Efter att Arsenal tappade boll på offensiv planhalva ställde det grekiska laget om. Bollen hamnade hos Youssef El-Arabi som vek inåt i straffområdet och via en Arsenal-spelare placerade in 1-0 för bortalaget.

Efter målet fortsatte Olympiakos att trycka på framåt, vilket gav Arsenal ett antal omställningslägen. Till exempel hade Pierre-Emerick Aubameyang ett friläge med knappt tio minuter kvar, men anfallarens chippavslut gick utanför.

Matchen bjöd inte på några fler mål än El-Arabis och Arsenal är därmed klart för kvartsfinal i Europa League.

- Vi mötte en tuff motståndare så jag är glad över att vi är vidare. Ibland måste vi vara rättvisa mot oss själva, och i dag var vi inte i närheten av den nivå som vi kan vara på, säger Arsenals manager Mikel Arteta till BT Sport enligt BBC.