Arsenal blev omskakat av Slavia Prag i första mötet.
Under torsdagen gick London-laget på kross med 4-0 i returen.
Nu är Arsenal vidare till semifinal mot Villarreal i Europa League.
- Det var fantastiskt, säger Bukayo Saka till BT Sport.

Arsenal kryssade i förra veckan mot Slavia Prag (1-1) hemma i första kvartsfinalmötet i Europa League. Under torsdagskvällen spelades returen i Tjeckien, och då rivstartade London-laget på Eden Arena.

Arsenal tryckte på direkt och fick tidigt fira 1-0. Emile Smith Rowe satte bollen i mål på en retur efter ett avslut av Bukayo Saka, men sedan blev målet bortdömt för offside. Därefter dröjde det dock inte länge förrän Arsenal fick fira igen, och den gången blev målet godkänt när Nicolas Pepe sköt 1-0. Bara någon minut senare fick Arsenal även straff, och då var fransmannen Alexandre Lacazette kylig till 2-0.

Därefter fortsatte Arsenal att trycka på för fler mål, och i den 24:e minuten utökade Saka till 3-0. Talangen tog sig in centralt i banan och pricksköt in bollen i mål till klar ledning i halvtid. Arsenal kontrollerade sedan matchen i andra halvlek och vann till slut med 4-0 efter ytterligare ett mål av Lacazette.

- Det var fantastiskt från början till slut. Vi gjorde det för supportrarna. De förtjänar det för all stöttning de har gett till oss. Vi är väldigt glada över att vara vidare, säger Saka till BT Sport och fortsätter:

- Vi visade karaktär. Det första målet blev bortdömt och Emile förtjänade att få göra mål. Vi fortsatte sedan och fick in 1-0. Vi dödade matchen i första halvlek.

Arsenal är nu vidare till semifinal och ställs härnäst mot Villarreal i turneringen. Villarreal slog under torsdagen ut Dinamo Zagreb.

Slavia Prag: Kolár - Bah, Zima, Holes, Boril - Sevcik, Stanciu, Hromada, Provod, Olayinka - Kuchta.

Arsenal: Leno - Chambers, Holding, Pablo Marí - Smith Rowe, Xhaka, Ceballos, Thomas, Saka - Lacazette, Pépé.