Aubameyang sänkte Tottenham - utklassningen total

Bundesliga

Efter 3-0 till Borussia Dortmund i Tyskland väntade en svår uppgift för Tottenham hemma i London. Den blev inte lättare av att Pierre-Emerick Aubameyang var på målhumör. Han sänkte Tottenham med två baljor och sköt Dortmund till kvartsfinal.

Om Tottenham hade ett minimalt hopp inför matchen dog allt i den 24:e minuten. Pierre-Emerick Aubameyang visade att vill han hänga på Aritz Aduriz i Europa Leagues-skytteliga.
Med en fin träff från 22 meters håll satte han 1-0 - ett bortamål som innebar att Tottenham då behövde fem mål för att gå vidare.

I den andra halvleken blev det ännu värre när Aubameyang slog till på nytt. 2-0-målet (5-0 totalt) kom med 20 minuter kvar på matchen. Heung-Min Son reducerade strax efteråt tack vare en tavla i Dortmunds försvar men målet kan inte ses som mer än ett tröstmål.

Borussia Dortmund gick till semifinal med sammanlagt 5-1.

Så här startade lagen:

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies; Dier, Mason; Chadli, Alli, Lamela; Son.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Subotic, Ginter; Weigl, Reus, Castro, Schmelzer; Aubameyang, Mchitarjan.